Web Analytics Made Easy - Statcounter

ارائه و تحلیل داده های فنی پیشرفته در علم روز فوتبال حرف اول و آخر را می زند. جایی که مراجع معتبر ارائه و تحلیل این داده ها بیش ترین نقش و همکاری را با باشگاه های مختلف در سراسر دنیا دارند.

اختصاصی طرفداری - کمپانی StatsBomb به عنوان یکی از سه مرجع برتر آنالیز و تحلیل داده های فنی فوتبال شناخته می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کمپانی در حال حاضر 60 لیگ مختلف را در سراسر دنیا پوشش می دهد و قراردادهای مختلفی با رسانه های مطرح و تیم های مطرح در سراسر دنیا دارد. 

فعالیت اصلی StatsBomb ارائه و تحلیل داده های فنی پیشرفته برای تیم های مختلف در سراسر دنیا است. آن ها نقش پر رنگی را نیز در آموزش مربیان و آنالیزورها ایفا می کنند و قراردادهای مختلفی نیز در این زمینه دارند. علاوه بر تیم های فوتبال، StatsBomb داده های فنی را به رسانه های مختلف در سراسر دنیا نیز ارائه می دهد. رسانه هایی از جمله اسکای اسپورتس بریتانیا که برنامه های تخصصی و فنی در حوزه فوتبال دارند، از داده های StatsBomb استفاده می کنند و کارشناسان مطرح آن ها این داده ها را مورد تحلیل قرار می دهند.

داده های فنی پیشرفته و تحلیل آن ها بزرگ ترین نقش را در تصمیم گیری سرمربیان دارد. بزرگ ترین سرمربیان دنیا زمان زیادی را صرف تحلیل این داده ها برای تیم خودی و تیم حریف می کنند و این کار را از طریق گروه آنالیزشان انجام می دهند.

ارائه جیمز یورک (نفر اول سمت راست) در استمفوردبریج برای مربیان و آنالیزورها

شهاب شهابی، تاکتیک نویس طرفداری، در آستانه از سر گیری مجدد لیگ های مطرح اروپایی از جمله لیگ برتر انگلیس، گفت و گوی اختصاصی را با جیمز یورک، رئیس دپارتمان آنالیز کمپانی StatsBomb داشته که در زیر آن را می خوانید:

سلام جیمز، خیلی خوشحالم که بالاخره فرصتی برای گفت و گو با هم پیدا کردیم.

سلام شهاب، خوشحالم که فرصت این گفت و گو در آستانه بازگشت دوباره فوتبال فراهم شد.

می دانم که در آستانه شروع دوباره رقابت ها به عنوان مسئول یکی از مهم ترین مراجع آنالیز دنیای فوتبال وقت خالی زیادی نداری. به همین علت خیلی سریع سراغ اصل مطلب می روم. در این گفت و گو قرار است روی لیگ برتر انگلیس تمرکز کنیم چرا که می دانم به طور شخصی خودت نیز بیش ترین زمان ممکن را روی لیگ برتر قرار می دهی و زمان زیادی را نیز صرف آموزش مربیان و آنالیزورهای انگلیسی می کنی.

سوال اول در مورد لیورپول و عملکرد خیره کننده این تیم در فصل جاری. فصل پیش جدال آن ها با منچسترسیتی خیلی نزدیک بود و در نهایت با 1 امتیاز اختلاف به ضرر لیورپول به پایان رسید. انتظار می رفت این فصل هم این جدال بسیار نزدیک دنبال شود و تا انتها نیز ادامه داشته باشد. رسانه های انگلیسی خیلی روی این جدال مانور دادند و عنوان "Defender V Contender" را انتخاب کردند. اما لیورپول خیلی زود همه این بحث ها را پایان داد و بر خلاف فصل گذشته از همان ابتدا فاصله گرفت. از لحاظ فنی چه اتفاقی برای لیورپول افتاد؟ چه چیزی به طور مشخص از لحاظ فنی تغییر کرد؟

به نظر من لیورپول چه از لحاظ عملکرد فنی بازیکنان و چه از لحاظ تاکتیک های انتخابی توسط تیم فنی، ثبات فوق العاده ای در این فصل داشته است. البته نباید غافل شد که آن ها تقریبا در همه پست ها بازیکنان با کیفیتی در ترکیب اصلی خود دارند. نکته فنی جالب توجه برای من، تمرکز فوق العاده زیادی است که این تیم در فاز تهاجمی روی 5 بازیکن دارد: سه بازیکن خط جلو و دو مدافع کناری که البته توسط هافبک میانی سمت راست حمایت می شوند. آن ها عملا با 5 بازیکن در خط حمله هر کاری که لازم است را انجام می دهند. در فاز تدافعی مهم ترین تاکید یورگن کلوپ استحکام در مناطق میانی است. آن ها با دو مدافع میانی خود به همراه واینالدوم و هافبک پست 6، مناطق مرکزی را با قدرت زیادی پوشش می دهند و توپ را به سادگی در این نواحی از دست نمی دهند.

بسیاری در انگلیس بر این عقیده هستند که شانس هم در این عملکرد خیره کننده بی تاثیر نبوده. نظر تو چیست؟

بله اینجا در انگلیس بعضی ها چنین عقیده ای دارند. به نظر من لیورپول کمی خوش شانس بوده. آنالیز داده های فنی می گوید که آن ها احتمالا باید 10 امتیاز کمتر کسب می کردند اما این مسئله تاثیری در اصل ماجرا ندارد. لیورپول در هر صورت بهترین تیم انگلیس در این فصل بوده آن هم با اختلافی زیاد. فصل گذشته هم آن ها چنین عملکردی داشتند و چیزی که باعث این اختلاف زیاد شده، عدم ثبات منچسترسیتی بوده است.

صحبت از منچسترسیتی شد. چه بر سر پپ گواردیولا در این فصل آمده؟ آن ها همچنان کیفیت خوبی در فاز تهاجمی دارند. از لحاظ مقدار «xG» آن ها همچنان بهترین تیم هستند اما به نظر می رسد مشکل در فاز تدافعی باشد.

می دانستم که این بحث مطرح می شود. به نموداری که برایت آماده کردم، نگاه کن. این نمودار به خوبی اصلی ترین نقطه ضعف منچسترسیتی را نسبت به فصل گذشته که باعث وجود چنین اختلافی شده، نشان می دهد. می بینی که منچسترسیتی اجازه داده شوت های با کیفیتی به سمت دروازه اش زده شود. مقدار xG/Shot Conceded به ما نشان می دهد که به طور میانگین هر ضربه ای که به سمت دروازه منچسترسیتی زده شده، چه کیفیتی از لحاظ احتمال تبدیل شدن به گل داشته. منچسترسیتی بعد از وستهام، بدترین تیم در این زمینه بوده. به طور میانگین هر ضربه به سمت دروازه این تیم، حدود 12 درصد احتمال داشته که به گل تبدیل شود. تنها وستهام در این فصل وضعیت بدتری از این حیث نسبت به سیتی داشته. مشکلات تدافعی تیمِ گواردیولا باعث شده تا چنین اتفاقی رخ دهد و طبیعتا این اتفاق خودش را در نتایج هم نشان می دهد.

 

تحلیل جالبی بود. نکته جالب توجه دیگر عدم ثبات در نتیجه گیری بوده. فصل گذشته ما اصلا شاهد چنین چیزی نبودیم و سیتی طبق یک روال مشخصی کسب نتیجه می کرد.

به عنوان مثال در نقطه مقابل به لیورپول نگاه کن. آن ها بارها با یک یا دو گل اختلاف بازی هایشان را بردند و نسبت به سیتی کمتر حریفانشان را در هم شکستند. لیورپول وقتی با دو گل اختلاف جلو بوده، معمولا بازی را اداره کرده تا به پایان برسد. اما سیتی در مقابل یک هفته حریف را در هم می شکند و هفته بعد با یک عملکرد دور از انتظار، نتیجه را از دست می دهد. این عدم ثبات را هم باید به مشکلات تدافعی اضافه کنی در حالی که لیورپول در هر دو مسئله فوق العاده کار کرده است.

کمی درباره منچستریونایتد صحبت کنیم. بهترین عملکرد یونایتد همچنان زمانی است که می تواد عقب بنشیند و از سرعت بازیکنانش استفاده کند. این مسئله در بازی های بزرگ کاملا جواب داده. اما آیا این بهترین روش برای تیمی همچون یونایتد است؟ آیا با این روش می شود به قهرمانی لیگ دست پیدا کرد؟

یونایتد همچنان با فاصله زیادی عقب تر از سیتی و لیورپول قرار دارد و قرار هم نیست به زودی این فاصله جبران شود. برای شروع بهترین نتیجه برای آن ها بازگشت به جمع چهار تیم برتر است. عملکرد دفاعی آن ها در فصل جاری خیلی خوب بوده اما در فاز تهاجمی آن ها ضعیف تر عمل کرده اند. داده های فنی می گوید که ورود برونو فرناندز شرایط را بهتر کرده و آن ها در میانه میدان توانستند به خلاقیت دست پیدا کنند.

آیا اوله گونار سولسشر بهترین گزینه برای یونایتد محسوب می شود؟ می دانم که با باشگاه ارتباط داری و از جو درون باشگاه نسبت به سولسشر با خبر هستی. آیا او آینده ای در یونایتد دارد؟

خیلی سخت هست که بگویم سولسشر گزینه بلند مدتی برای یونایتد محسوب می شود اما درون باشگاه خوشحال هستند که او می تواند روی بازسازی تیم نظارت کند. همان طور که گفتم مهم ترین مسئله در باشگاه، بازگشت به جمع چهار تیم برتر است. اگر این اتفاق این فصل رخ دهد، آن ها راضی خواهند بود.

 

تدریس آنالیز و تحلیل داده های فنی توسط جیمز یورک برای مربیان و آنالیزورهای کشورهای مختلف

نظرت درباره لمپارد و چلسی در این فصل چه بوده؟ می دانم که ارتباط نزدیکی با تیم فنی باشگاه چلسی داری. عملکرد آن ها را چگونه ارزیابی می کنی؟

مهم ترین مسئله ای که توجه من را نسبت به لمپارد در چلسی جلب کرده، رویکرد او در استفاده از بازیکنان جوان است. آبراهام، توموری، مونت و جیمز همگی در حضور او فرصت بازی در چلسی را پیدا کردند و نوید آینده ای روشن را به باشگاه می دهند. خبر خوب برای لمپارد این است که مالک باشگاه نیز مجددا با خرید بازیکنانی همچون حکیم زیاش و تیمو ورنر جاه طلبی اش را نشان داده و این می تواند به او برای بازگشت به نبرد قهرمانی کمک کند. به نظر من چلسی از پتانسیل بیشتری برای کم کردن فاصله با سیتی و لیورپول نسبت به سایر تیم ها برخوردار است اما همچنان تحقق این مسئله ساده نخواهد بود. فصل آینده مهم ترین آزمون لمپارد است. او باید بداند که در باشگاهی همچون چلسی صرفا رسیدن به جمع چهار تیم کافی نخواهد بود. او باید برای قهرمانی رقابت کند.

درباره تاتنهام و ژوزه مورینیو چه فکر می کنی؟ به نظرت مورینیو توانایی بازگشت به دوران طلایی را با تاتنهام دارد؟

به نظرم درباره تاتنهام مسئله کمی عمیق تر از سرمربی است. باید توجه داشت که این تیم در مرحله انتقال قرار دارد. ترکیب تاتنهام نیاز به بازسازی کامل دارد. از لحاظ داده های فنی تاتنهام یک فصل و نیم است که روندی نزولی دارد و نسبت به دوران اوج فاصله زیادی پیدا کرده است. بیشتر از آنکه اوضاع به توانایی مورینیو مربوط باشد، به جاه طلبی باشگاه مربوط خواهد بود. اینکه آن ها تا چه اندازه می خواهند برای دوران انتقال هزینه کنند. وضعیت تاتنهام شبیه به یونایتد است. آن ها فاصله زیادی برای رقابت بر سر قهرمانی دارند. برای شروع رسیدن به جمع چهار تیم کافی خواهد بود.

مجبورم سوال آخر را بپرسم چون می دانم که درگیر جلسه فنی هستی. کمی درباره میکل آرتتا صحبت کن. اینکه دستیار گواردیولا بودن می تواند باعث شود که او تبدیل به یک سرمربی دارای فلسفه شود؟

بازگشت آرتتا به عنوان سرمربی به آرسنال داستان رومانتیکی است. به نظر من، او سخت ترین شغل ممکن را در لیگ برتر دارد. ترکیب آرسنال به طور کامل باید بازنگری شود و این حقیقت که آن ها در فصل نقل و انتقالات طی سال های اخیر موفق نبوده اند، کار را دشوارتر می کند. تیم ها در فصل نقل و انتقالات خودشان را جلو می کشند اما آرسنال مدت هاست که نتوانسته از این فرصت استفاده کند. این مسئله کار را برای آرتتا بسیار دشوار می کند. با این حال تجربه یورگن کلوپ و همین طور که گفتی پپ گواردیولا، هواداران آرسنال را امیدوار می کند. میکل آرتتا سرمربی دارای فلسفه مشخصی است. سرمربیان دارای فلسفه مشخص همچون کلوپ و گواردیولا در لیگ برتر موفق کار کرده اند و حالا آرتتا نیز می خواهد در این مسیر وارد شود. آرسنال زمان زیادی برای بازسازی نیاز دارد. حداقل دو سال باید به میکل آرتتا برای بازسازی زمان داد.

بسیار عالی جیمز. خوشحالم که توانستیم در این زمان کم درباره شش تیم برتر انگلیس صحبت کنیم. بیش از این وقتت را نمی گیرم. روزهای سختی با شروع دوباره فوتبال در لیگ های معتبر در انتظارت خواهد بود. موفق باشی!

ممنونم شهاب، خیلی خوشحالم که در این گفت و گو شرکت کردم.

منبع: طرفداری

کلیدواژه: جمع چهار تیم سراسر دنیا فصل گذشته نظر من مهم ترین لیگ برتر گفت و گو تیم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tarafdari.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «طرفداری» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۳۵۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جابه‌ه‌جایی بیش از ۴۰ هزار تماشاگر مسابقه فوتبال با مترو

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ هادی زند از جابه‌جایی ۴۰ هزارو ۳۰۰ نفر از تماشاگران مسابقه فوتبال پرسپولیس و فولاد مبارکه سپاهان با این ناوگان خبر داد و درباره میزان جابه‌جایی مسافر توسط شبکه مترو تهران و حومه در این مسابقه گفت: ایستگاه ورزشگاه آزادی در خط پنج مترو چهارشنبه ۱۲اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در مجموع رفت و برگشت پذیرای ۴۰هزارو ۳۰۰تماشاگر فوتبال بود.

وی افزود: در ساعات قبل از شروع بازی ۱۷هزار نفر با مترو به مجموعه ورزشی آزادی انتقال داده شدند و بعد از پایان این مسابقه نیز ۲۳هزارو ۳۰۰ نفر از تماشاگران به این ایستگاه مراجعه و از طریق مترو به ایستگاه تهران (صادقیه) و ایستگاه گلشهر منتقل شدند.

زند خاطرنشان کرد: با توجه به استقبال مسافری و به منظور رفاه بیشتر تماشاگران و مسافران علاوه بر قطار‌های برنامه ریزی شده ۴ حرکت فوق‌العاده نیز اعزام شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گزارش اختصاصی خبرنگار مهر از تمرین امروز جمعه تیم فوتبال استقلال
  • پوستکوگلو: کلوپ زود به سطح اول فوتبال جهان برمی‌گردد
  • کلوپ: به عنوان یک پیرمرد توصیه می‌کنم لیگ برتر را از جنایت مدیران آن نجات دهید
  • نیمکت‌های داغ فوتبال اروپا؛ کدام تیم‌ها سرمربی‌شان را عوض می‌کنند؟ / آن تایم
  • جابه‌‌جایی بیش از ۴۰ هزار تماشاگر مسابقه فوتبال با مترو
  • جابجایی بیش از ۴۰ هزار تماشاگر مسابقه فوتبال با مترو 
  • جابه‌ه‌جایی بیش از ۴۰ هزار تماشاگر مسابقه فوتبال با مترو
  • یازدهمین سمینار آنالیز هارمونیک و کاربردها در سنندج آغاز شد
  • عربستانی‌ها برای محمد صلاح شرط گذاشتند!
  • جشنواره «هات‌داکس» در ایستگاه پایانی؟/ گرفتاری‌های تهدید کننده